dijous, 14 d’abril del 2016

ENTREVISTA A ÉGALITÉ (NULES SONA)


Entrevista als borriolencs Égalité que ens presentaran al NULES SONA el seu primer disc, Surt el Sol (Autoeditat, 2014). A l'entrevista ens parlen dels inicis, del disc, de la passada gira, del concert del NULES SONA i del futur.



            - De quants membres està compost el grup? I Com va sorgir? 
           Égalité està compost per 9 colegues amb ganes de fer música i de que esta s’escolte per tot arreu. Aquest projecte va nàixer una vesprada de poca feina, quan ens vam juntar uns quants per fer comboi amb els instruments i provar coses noves, i com no, per la influència dels grups locals del moment.
 
            - Com definirieu l’estil del grup? De què tracten les vostres cançons? 
           És un estil que no es pot definir com a tal. Nosaltres ho veiem com un mestissatge que beu de les corrents que ens molen, com podria ser el reggae, el rock i el ska. Les nostres cançons tracten de la nostra visió del món, des de l’amor fins a la guerra, amb estima a la nostra llengua i als nostres principis.




           - Fa 6 anys de l’inici del grup. Quina ha sigut l’evolució des dels inicis fins a l’actualitat? 
           Bé, com totes les coses en la vida, la experiència és una cosa indispensable per a millorar, i ha sigut esta la que ens ha ajudat a madurar les cançons, com a músics i com a persones. Podriem dir que hem deixat un poc l’ska com a estil definit i hem anat provant altres ritmes diferents, fent-ho més nostre. I hem passat de tocar a la plaça del poble (cosa que sempre ens agradarà fer-ho) a tocar en festivals com el Feslloch o el Festivern, entre d’altres.
   
         - Per a gravar el disc que presentareu a Nules, Surt el Sol (Autoeditat, 2014), vau treballar amb Sam Ferrer als WZ Estudios de Borriol. Quina ha estat l’experiència de treballar amb ell? 
           Sempre és un plaer treballar amb Sam. El coneixem des de sempre i com hem dit varies voltes, és el nostre ‘Papi’. Ens apreta dins i fora de l’estudi, però això ens ha donat bons resultats.
        
           - Quin balanç feu de la gira 2015? 
           Ens ha unit molt com a grup, hem sortit fora del País Valencià, hem fet molts quilòmetres, hem conegut moltíssima gent i hem gaudit com a xiquets. Què més podem demanar?


       
          - A la passada edició del Festivern estiguéreu presents per primera vegada. Quina ha sigut la vostra experiència? 
         Tornarem! Va ser de les millors experiències que hem tingut damunt l’escenari. Molta gent cantant, ballant i disfrutant amb nosaltres lluny de casa. Ens plena d’orgull i satisfacció!
     
          - Que es podrà trobar la gent que vaja a vore-vos el pròxim dissabte al NULES SONA? 
           Convidem massivament a la gent per a que vinga al Nules Sona per que tornem als escenaris després d’un paronet que necessitavem per fer cosetes noves i tornar amb més força, i així serà perque venim amb nou directe.

          - Són cada volta més els pobles i ciutats del País Valencià, entre ells Nules, que estan començant a fer nits de concert i festivals: Creieu que el canvi polític ha afavorit aquest fet? Penseu que obrirà moltes més possibilitats als músics? 
           De moment, la cosa està millorant, però encara queda molt per a la normalització de festivals de música feta en valencià i esperem que la tasca feta en tots els pobles per a que així pase, no pare mai. De segur que comencen a sorgir noves formacions i molta diversitat d’estils de música feta en la nostra llengua.

          - Que penseu del bon moment que està atravessant la música feta en valencià? I com veieu l’estat actual de l’escena a les comarques del nord en particular? 
            El bon moment de la música en valencià ve donat pels que van lluitar abans que nosaltres per a que açò fora així. És un bon reflex per a la vida músical del nostre país, i per a la vida en general. A les comarques del nord pareix que ho tenim un poc més difícil, però dies millors arribaran. Ací, cada volta som més grups, més festivals… 

           - Amb quins grups internacionals vos agradaria compartir escenari? I amb quins grups valencians? 
         Ens agradaria compartir escenari amb moltíssims grups, pero podriem assenyalar Dub Inc, Ska-p o el Gran Puzzle Cozmico.
         
            - Objectius del 2016
             
            Fer feliç a la gent, disc nou i molts concerts.


Jose Navarro
Josep Romero 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada