dilluns, 18 d’abril del 2016

CRÒNICA DEL NULES SONA 2016

El passat dissabte 16 d’abril L'Associació Cultural La Corretjola, conjuntament amb les regidories de Joventut i Política Lingüística de l’Ajuntament de Nules, organitzarem el primer festival de música Nules Sona amb Assekes, Tardor, Smoking Souls, Égalité i el Dj Malditos Barbudos.




Prèviament al Nules Sona, el divendres 8 d’abril, es va fer la roda de premsa del festival amb la intervenció de la regidora de joventut Rosa Ventura, el regidor de Política Lingüística, Ramón Canut, el president de l’Associació Jaume Segura i el cantant i guitarrista de Tardor, Àlex i David. Posteriorment, els dos integrants de Tardor van visitar l’institut Gilabert de Centelles on van parlar del seu projecte i on els xiquets de l’institut van poder fer-los preguntes sobre el grup i el seu treball com a músics. La xerrada finalitzà amb el tema Ontàrio interpretat en acústic.





El 16 d’abril a les 22h a les Pistes Esportives (Carrer Artana) començà el festival amb el grup de Benifaió Assekes, que va interpretar les cançons del seu recent disc, Un nou camí (Autoeditat, 2016). Un directe potent, festiu i alegre que finalitzà amb el clàssic tema del grup, Mero. Cap a les 23:15 sonava una melodia que ens transportava irremediablement cap al lloc on havia sigut rodat, el Penyagolosa. Sonava Ontàrio i amb ell començava el concert del grup de València Tardor, que ens va deleitar amb les cançons del seu disc Una ciutat invisible, més dos cançons extra: Saudade, cançó que va crear un punt d’inflexió en la forma de compondre de la banda i va servir com a banda sonora del documental L’estiu més negre, sobre els incendis forestals de l’estiu del 2012, i la nova cançó del grup, L’Eufòria, videoclip en el qual apareix Eugeni Alemany, Carles Chiner, del grup Gener, i altres. El concert de Tardor acabà amb molta energia damunt l’escenari.

Foto: Vicent de Castro (Kol·lectiu Koma)

Passades les 00:30h fou el torn dels pegolins Smoking Souls, que venien a Nules a presentar el seu disc Nòmades (Propaganda pel fet, 2015), immersos en el tour més salvatge. Amb Alternativa va començar la tralla, un directe potent típic dels pegolins que va fer vibrar les pistes esportives, com ho havien fet també els grups anteriors. Herència Cremada, Mirall, Fills de la Nit... la tralla es succeïa combinant-se també amb moments més tranquils, com es va poder comprovar a la cançó Passatgers del món, El Quadre o Nòmades. El concert de Smoking es va completar amb la versió rock de l’Alacant per interior de Feliu Ventura, imprescindible als concerts, i la seua última cançó Nit Salvatge en el qual col·laboren Boikot, Los Chikos del Maíz i Els Catarres, i que va fer vibrar a tots els assistents.

Foto: Vicent de Castro (Kol·lektiu Koma)

Passats uns minuts de les dos de la matinada el rock dels Smoking donava pas al mestissatge dels borriolencs Égalité, on fusionaven ska i reggae amb el rock donant com a resultat una hora de molta festa amb moments reivindicatius. Els borriolencs presentaven el seu disc Surt el Sol (Autoeditat, 2014) i on van tocar temes tant destacats com Surt el Sol, Només tu, Égalité, Aquesta nit, Vamos a tocar el cielo, Camina, mesclat amb algun nou tema. No defraudaren al públic assistent, que va gaudir del concert des del principi fins al final.

Foto: Kol·lektiu Koma

Finalment, la nit acabà amb el Dj d’Orpesa Malditosbarbudos que va realitzar una sessió d’indie, rock i pop de l’actualitat i de tots els temps.

L’acte va ser possible gràcies a l’Associació Cultural la Corretjola, les regidories de joventut i Política Lingüística de l’Ajuntament de Nules i gràcies també a la col·laboració de Pollos Planes, l’Associació de pubs de Nules, BonÀrea, Pizzeria Nona i Kol·lektiu Koma.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada