dissabte, 9 de novembre del 2013

L’Associació Cultural la Corretjola considera la decisió de tancar RTVV com un greu atac a les senyes d’identitat

No podem entendre de cap de les maneres la decisió que ha dut a terme el president Alberto Fabra. I no ho podem entendre perquè el paper que ha tingut RTVV durant els 24 anys d’història han sigut fonamentals per a la plena normalitat de la nostra llengua, ja que molts xiquets han crescut i han aprés la llengua amb una programació integrament en valencià. Però també els més majors han pogut gaudir al llarg de tots estos anys de programes diversos d’humor i de cultura, tots ells molt pròxims. La nostra televisió pública quan no ha sigut segrestada i manipulada pels polítics del Partit Popular ha sigut capaç de fer una molt bona programació, amb bons resultats d’audiència. Les proves les tenim ara, quan els treballadors han decidit posar-se al càrrec de la programació i evitar el seu tancament. Han sigut els dies de més pluralitat de RTVV, amb debats entre diferents partits polítics, arribant a triplicar-se la seua audiència. Curiosament, aquella mateixa gent que ha assetjat i amenaçat els treballadors de RTVV, ara és la que reclama el tancament de la televisió, tirant al carrer a més de 1.700 persones, i amb elles al tancament d’empreses d’il•luminació, tècnics de so, empreses de doblatge, actors, músics, maquilladores... En definitiva, una ruïna molt major a si RTVV continuara oberta.

El tancament de la nostra televisió pública suposa un dels majors atacs a les senyes d’identitat valencianes, ja que amb Canal Nou tancaria l’únic mitjà en valencià al nostre territori. Però no només s’està atacant la nostra llengua i cultura, sinó també el turisme i la promoció de les nostres tradicions, ja que sense RTVV no hi haurà cap mitjà per a poder retransmetre la festa de Sant Vicent de Nules, la Fira de Ramaderia o Maquinària Agrícola, o la Fira Medieval de Mascarell. No ens equivoquem, cap televisió espanyola parlarà la nostra llengua com fa RTVV, ni tampoc li importaran massa les nostres festes i tradicions. I l’assumpte encara serà pitjor pel que fa a la nostra economia, on el paper de Canal Nou és primordial a l’hora de parlar de l'agricultura valenciana, com el cas de la nostra Clemenules. És per això que des de la Corretjola reclamem als regidors del Partit Popular de Nules que condemnen de manera clara el tancament que vol dur a terme Alberto Fabra, aquell president que cap valencià va elegir a les urnes, però que ara ell solet ha decidit tancar un mitjà tant important per als valencians i per als nulers, la nostra televisió valenciana.

Perquè tancar RTVV o defensar el seu tancament és deixar-nos als valencians sense un peça molt important del nostre autogovern. És per això que des de la nostra associació reclamem també al president Fabra obrir vies de diàleg, amb l’objectiu de buscar solucions possibles a l’única alternativa que no hauria de contemplar-se, que és la de la liquidació de Canal Nou. Per responsabilitat, per lideratge, per compromís amb l’autogovern, el president Fabra hauria de negar-se a ser el protagonista del que serà –si acaba acomplint-se- el gran fracàs de la història de l’autonomia valenciana.Des de l’Associació Cultural la Corretjola de Nules convoquem a tots els veïns a manifestar-se el dissabte a les 18 hores a Castelló o València per a defensar RTVV, perquè és nostra, i perquè la volem plural, de qualitat i en valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada