dilluns, 26 d’agost del 2024

RECITAL POÈTIC DEDICAT A VICENT ANDRÉS ESTELLÉS - EL PONT (25/08/2024)




Diumenge, 25 d'agost, vam tindre l'honor de tancar la programació de les festes patronals de Sant Bartomeu de Nules, amb una activitat cultural en commemoració pels cent anys del naixement d'uns dels millors poetes valencians, Vicent Andrés Estellés. Una desena de membres de l'associació El Pont van participar recitant poesia o tocant el piano. Estem molt contents per la bona resposta del veïnat de Nules. Una activitat que va ser organitzada entre l'Associació Cultural La Corretjola, l'Associació El Pont - Cooperativa de Lletres i la Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Nules, a l'Ermita de Sant Xotxim de Nules.

Entre les poesies recitades, també estava la del Mural del País Valencià dedicada a la Vila de Nules.



Paco-Miquel recitant a Estellés per al Mural del País Valencià, en representació de La Corretjola:



divendres, 23 d’agost del 2024

TORNEIG DE LA FALLERA CALAVERA (23/08/2024)






El 23 d'agost vam organitzar el Torneig de la Fallera Calavera, per primera vegada al Casal Popular de Nules. Durant la setmana de Festes Patronals de Sant Bartomeu, el Casal va organitzar unes quantes activitats, que si bé no son en si les antigues Festes Alternatives de Nules, queda una programació interessant, amb concerts i programació infantil, que des de la nostra associació vam voler complementar amb jocs populars. En este cas amb la Fallera Calavera. I una vegada més, va ser un èxit de participació, amb més de trenta persones inscrites al torneig. Gràcies a tots per participar, i enhorabona als guanyadors!



dijous, 15 d’agost del 2024

FESTA DELS FAROLETS A LA RESIDÈNCIA (14/08/2024)

El 14 d'agost vam celebrar la primera Festa dels Farolets a la Residència "Virgen de la Soledad" de Nules. Esta era una activitat que feia anys que teniem ganes d'organitzar. Quan els vam proposar l'acte a la Residència, de seguida es van mostrar molt il·lusionats en fer-la. I és que la tradició dels farolets era molt popular fa dècades, però s'havia perdut durant massa anys a Nules, fins que la vam tornar a recuperar amb èxit l'any 2015 a la mar. Però els que la coneixien, perquè la feien quan eren xicotets, eren els nostres majors, i ens feia molta il·lusió que la tornaren a fer, moltes dècades després. 

Uns quants membres de la Corretjola vam estar organitzant el taller de farolets al menjador de la residència, i en finalitzar vam eixir amb els residents participants i els seus farolets al patí del calvari, on van poder cantar algunes cançonetes, amb la companyia dels cabuts Xotximet i Tomeu. Un acte molt senzill, però que ens va emocionar poder organitzar. Història i tradicions populars de Nules, amb la nostra gent major!








 

dijous, 8 d’agost del 2024

10a FESTA DELS FAROLETS (08/08/2024)

 
El 8 d'agost va tindre lloc la 10a edició de la Festa dels Farolets, amb un gran èxit de participació. Una festa que vam recuperar l'any 2015 entre l'Associació Cultural La Corretjola i l'Associació de Veïns de la Mar, i que amb els anys ha anat creixent en assistents, en associacions i en participants. Una festa que des de la senzillesa d'una tradició valenciana que s'estava perdent, ha acabat convertint-se en pocs anys en un dels actes més nombrosos i participatius de l'estiu.
L'acte va començar amb un taller de farolets a l'Estany de Nules, també amb molt bona participació. La cercavila començava a les 22:00, amb la presència un any més de la Colla de Dolçainers i Tabaleters "El Garbell" de Nules, la Colla de Dimonis "El Poll", els cabuts i gegant de Nules, i enguany amb la participació de la Colla de Dolçainers L'Horta de La Vilavella, acompanyant la cercavila multitudinària amb els seus cabuts.

La cercavila va acabar al Far de Nules, amb balls tradicionals, i els dolçainers i tabaleters tocant la Muixeranga. Per finalitzar l'acte, es van llançar focs d'artifici.