diumenge, 26 de maig del 2024

CONFERÈNCIA DE CARME NARVAEZ "FRA JOSEP DE LA CONCEPCIÓ, EL TRACISTA CARMELITÀ" (25/05/2024)

Estem molt contents per la bona acollida de la visita de la professora Carme Narváez a Nules. Més de 50 veïns han assistit a la conferència "Fra Josep de la Concepció, el tracista carmelità", on s'ha parlat durant una hora sobre la història de l'arquitecte i les seues obres. Un patrimoni molt important, que hem de valorar i protegir al nostre poble.
L'acte ha finalitzat amb la visita guiada de Joan Gavara, cronista de Nules, a l'Església del Convent, que també ens ha contat la seua història i anècdotes ben curioses i interessants.
Agraïm a Carme Narváez per haver acceptat de seguida la nostra proposta d'assistir a Nules, i a més amb molta emoció. A Joan Gavarà, per estar sempre al costat de les propostes culturals i en defensa del patrimoni.
Agraïm també a la Hdad. de Nazarenos de la Purísima Sangre de Nules per la seua ajuda i col•laboració, per haver-nos cedit l'espai del Saló de la Misericòrdia, idoni per a l'acte, situat al mateix Convent. Al regidor de Patrimoni i de Turisme Guillermo Latorre, per l'interès mostrat des del primer moment en que vam proposar l'acte.













diumenge, 12 de maig del 2024

VISITA DE L'ASSOCIACIÓ CULTURAL CENTELLES I RIUSECH I VEÏNS D'OLIVA (11/05/2024)

Una trentena de veïns i amics de l'Associació Cultural Centelles i Riusech d'Oliva van visitar Nules i La Vilavella el passat dissabte 11 de maig. Els cronistes Joan Gavara i Joan Antoni Vicent, també socis de La Corretjola, ens van guiar per diferents punts d'interés patrimonial, contant-nos la història comuna amb la família dels Centelles.

La visita va començar a l'Ajuntament de Nules, on el Regidor de Patrimoni i Turisme, Guillermo Latorre, va obsequiar a cada veí d'Oliva amb una bossa de material turístic i informació sobre Nules. Per altra banda, l'Associació Cultural Centelles i Riusech va regalar al consistori una plaqueta commemorativa i llibres. La visita va proseguir, visitant la Capella de la Soledat i el Museu d'Història, La Vila, El Convent, el Museu de Medallística, per traslladar-nos a La Vilavella i fer una parada al Museu d'Història i al Museu de l'Espardenyer. Vam dinar tots junts al Bar de la Cantera. Per la vesprada, la visita va finalitzar als blocaus del Cabeçol i a Mascarell.

Esta bona relació entre les dues associacions va començar fa uns mesos, on uns pocs representants de cada associació vam acordar fer una primera trobada a Oliva i conèixer-nos. La visita a Oliva va ser tan enriquidora, que de seguida ja vam acordar data per a tornar-nos la visita a Nules. Estem ben contents pel gran interés mostrat pels veïns d'Oliva en visitar i conèixer una ciutat germana, amb qui comparteixen tanta història. Esperant poder tornar-los en breu la visita, amb més socis i veïns de Nules, que ja ens han preguntat quan tornarem a visitar Oliva.