dilluns, 11 de febrer de 2019

CRÒNICA DEL TERCER FESOHCURT


El curtmetratge 9 pasos, amb dos guardons, triomfadors del FesOHCurt més participatiu

Aquest cap de setmana s'ha celebrat al Teatre Alcázar la tercera edició del FesOHCurt, Festival de Curtmetratges de Nules, un festival que cada any es consolida amb més curts presentats, més curts projectats i més assistents als dies de projecció.

El FesOHCurt ha sigut organitzat per l'Associació Cultural la Corretjola amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Nules presidida per Ramón Canut, i ha comptat amb les col·laboracions de Cines Las Vegas de València, Multicines Sucre de Vila-real, Plataforma per la Llengua, Pizzeria Nona de la Platja de Nules, Adernats vins i caves de Nulles, Caixa Rural Nules, Rio Tinto i El Cinèfil.

La tercera edició del FesOHCurt va comptar amb la projecció de 23 curts, 8 divendres i dissabte i 7 diumenge. Cal destacar l'alta participació dels veïns de Nules i dels pobles de la comarca que van omplir el recinte el dissabte i diumenge i amb bona participació divendres.

El premis han sigut els següents:

Millor curtmetratgeEl viatge
Millor curtmetratge rodat en altres llengües9 pasos
Millor curtmetratge rodat a NulesAalafiya
Millor curtmetratge de les comarques de CastellóUna dona entra en un bar
Millor curtmetratge rodat per menors de 18 anysA través de la mirada de la lluna
Millor curtmetratge vot del públic9 pasos

El jurat ha estat compost per Miguel Emo (Cinema Capitol - Cine Emo), Lola Oliver (periodista i comunicadora), Emilia Bolinches, per Plataforma per la Llengua, Mónica Mira (periodista i comunicadora) i Xavier Manzanet.

Als premiats en les diferents categories, s'ha sumat una menció especial i un homenatge. La menció especial s'ha donat al curt Llavors, un poema sobre la vida, de Javier Mondragón i l'homenatge ha sigut per a l'actor Jordi Ballester.

Durant l'entrega de premis es van sortejar deu entrades per als Cinemes Las Vegas de València i Multicines Sucre de Vila-real entre totes aquelles perosnes que van vindre dos o els tres dies del Festival. Els guanyadors d'entrades per a Multicines Sucre són Cristina Amorós Climent, Nieves Gil Roglà, Mariola Prior Carreguí, Manuel Gómez Llorens i Teresa Sebastià, i els guanyadors d'entrades per als cinemes Las Vegas són David González, Roque Carbonell, Alberto Pérez Villaplana, Montse Granell Fernández i Elena Oliver Chordà. Enhorabona!

Des de la Corretjola volem donar les gràcies a l'Ajuntament de Nules, i en especial, al regidor de Cultura Ramón Canut, per tot el suport rebut i per haver fet possible el festival; als col·laboradors que han apostat pel festival, als membres del jurat i a totes aquelles persones que han assistit a les projeccions i a l'entrega de premis. Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada