dimecres, 30 de gener del 2019

PROGRAMACIÓ DE LA TERCERA EDICIÓ DEL FESOHCURT



Tot està preparat per a què comence el pròxim cap de setmana la tercera edició del FesOHCurt, Festival de Curtmetratges de Nules, que enguany celebrarà la seua tercera edició. Aquesta iniciativa va sorgir l’any 2016 gràcies a membres de la Corretjola cinèfils amb el propòsit de mostrar el talent dels nostres cineastes que malauradament no ho tenen gens fàcil per arribar a les sales, i promoure la nostra llengua.

El Festival està impulsat per l’Associació Cultural la Corretjola, juntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Nules, i compta amb les col·laboracions de les últimes edicions de Plataforma per la Llengua, Cinemes Las Vegas (anteriorment Albatexas) de València, Multicines Sucre de Vila-real i Pizzeria Nona de la Platja de Nules, i les noves col·laboracions d’Adernats vins i caves de l’agermanada localitat tarragonina de Nulles, Rio Tinto, Caixa Rural de Nules i la revista de cinema en català El Cinèfil.

De la programació cal destacar, en primer lloc, la major participació de la gent, i especialment, dels veïns i veïnes de Nules. S’han presentat més curts que en les edicions passades (més de 50) i tenim més curts que es projectaran per dia, 23 en total, seleccionats pel nostre jurat d’experts format per Miguel Emo, operador cinematogràfic, i regent, junt al seu pare, del Cinema Capitol (Cine Emo) de Nules, les periodistes de Nules Mònica Mira i Lola Oliver, Emilia Bolinches (periodista i coordinadora del jurat del Festival de Cinema Ciutadà Compromès impulsat per ACICOM), i Xavi Manzanet (productor i realitzador audiovisual).

El festival mantindrà la mateixa durada, 3 dies, però allargarà el temps de les projeccions. Divendres i dissabte, les projeccions començaran a les 19:30h (nom dels curts si vols) i es projectaran 8 curts cadascun d’eixos dies. El diumenge, la jornada començarà més prompte, a les 18h. Diumenge es projectaran 7 curts (nom dels curts si vols), després de la projecció hi haurà una pica-pica per a tots els assistents. A continuació, el jurat decidirà els curtmetratges premiats i a les 20h es farà l’entrega dels premis. Al final de cada dia de projecció podreu votar al hall, a l’entrada, del Teatre el vostre curt favorit. Des de l’organització també es vol, com en l’edició anterior, premiar a la gent fidel. Aquelles persones que vinguen dos o els tres dies de festival podrà optar a un sorteig d’entrades als cinemes Las Vegas i Multicines Sucre.

Respecte als premis, com en l’edició anterior tindrem 6 premis:
-Millor curtmetratge 800€
-Millor curtmetratge rodat a Nules 500€
-Millor curtmetratge rodat en altres llengües 500€
-Millor curtmetratge de les comarques de Castelló 300€
-Millor curtmetratge rodat per menors de 18 anys 200€
-Millor curtmetratge vot del públic 100€

Tota la informació del tercer festival de curtmetratges la podeu consultar i seguir a la web del festival www.fesohcurt.blogspot.com.es, al Facebook i Twitter del FesOHCurt i a les xarxes socials de la Corretjola (Facebook, Twitter i Instagram)

Per últim animar a tots els veïns i veïnes de Nules a gaudir del gran treball realitzat pels joves cineastes nulers i valencians. Vos esperem a totes i a tots!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada