dilluns, 13 d’agost de 2012

IV FESTES ALTERNATIVES DE NULES (FAN 2012)

 Programació de les FAN 2012. Recuperem els espais públics!


Un any més presentem al poble de Nules i visitants el programa de les FAN, i amb aquesta edició ja en van quatre. A la programació d’enguany tenim diferents actes per a totes les edats i públics, on destaquen els actes culturals. Cal destacar un dels actes forts del nostre programa, com són les activitats a l’exili, on hem pogut programar, gràcies a la col•laboració i ajuda de l’Ajuntament de Moncofa i de l’Aplec de la Plana, una sèrie d’activitats a les platges de Moncofa, que finalitzaran amb un concert solidari al final de la nit, on els diners aniran destinats a l’associació Afaniad de la Vall. Amb aquesta jornada del divendres 17 a l’exili hem volgut demostrar l’actitud poc tolerant que l’any passat vam haver de suportar amb els que governen el nostre Ajuntament de Nules, on van deixar ben clares les seues intencions, quan per part nostra vam estar reunint-nos amb ells constantment tot l’estiu.

Sense ganes de faltar, però ni totes i tots som iguals, ni ens agrada el mateix. Entenem que els que governen el nostre Ajuntament només entenen de bous i fartaes, però nosaltres pensem que cal fomentar un altre tipus d’oci per al nostre poble, per a la nostra joventut que cada vegada té menys llocs on poder anar i ha d’anar a pobles veïns per a poder divertir-se. Nosaltres creiem que això ha de canviar, que tenim un gran poble, i per això no pararem de proposar i fer actes diferents dins de les nostres possibilitats; ni millors, ni pitjors, diferents. Actes que s’ajusten en el pressupost amb el temps de crisi que ens està tocant viure, perquè si canviant un acte molt costós pots fer-ne deu o vint diferents i per a tots els públics, per què no fer-ho? El nostre programa té actes diversos, i hem gastat molt poc per a poder realitzar-los, i tots ells són gratuïts.

Creiem en la diversitat d'opinions, des del respecte mutu. Les FAN són unes festes locals diferents que la gent recolza, però no contràries a les oficials. Als que governen el nostre Ajuntament no els agrada la nostra presència en les Festes de Sant Roc i Sant Bartomeu, però acaben copiant molts dels nostres actes, senyal que no ho estem fent malament, i en veritat ens alegrem que les copien. La diversitat d'actes és bona senyal, entren idees noves, idees reciclades i idees velles que mai s'hagueren d'haver perdut. Sumar forces ajuda a totes i tots, però enfrontar-se deixa entreveure les maneres d'un xiquet malcriat que abusa de la seua posició de poder, i això no és el que un polític modern vol semblar, veritat?

Per a les FAN d’enguany volem mostrar una atenció especial en recuperar els espais públics del nostre poble i les festes populars, perquè son de totes i tots. Espais en els que hem passat tota la nostra infància jugant, i que ara estan abandonats o es troben en molt males condicions, com per exemple els Quatre Camins, on farem una activitat especial dins del nostre programa. Hem de recuperar els espais públics oblidats, on poder tornar a compartir alegries i preocupacions. Hem de recuperar els espais públics que ja s’han pagat i no tenen l'ús que podrien tindre, o que se’ns neguen a la gent de Nules.

Esperem que les FAN 2012 siguen del vostre gust, hem intentat fer-les el millor possible per a que així siga, i esperem la vostra participació. Les FAN les fem entre totes i tots. Gent de la vila de Nules i visitants, ací vos presentem la nostra programació. Gaudiu-la i feu-la vostra!


DIJOUS, 16. A les 10 hores al paratge de l’Estany de la mar de Nules. MINDFULNESS: Taller de relaxació (porteu estoreta/tovalla i roba còmoda).
DIVENDRES, 17. ACTIVITATS A L’EXILI, en col•laboració amb l’Ajuntament de Moncofa i l’Aplec de la Plana. A partir de les 17 hores a la Plaça Ruiz Picasso de les platges de Moncofa (davant de l’Oficina de Turisme):

-Xarrada-Taller sobre la fibromialgia a càrrec de l’associació AFERM.

-Jocs solidaris amb l’associació AFANIAD.

-Exhibició de boixets a càrrec de l’associació Dones Progressistes de Moncofa.

-Degustació de cervesa artesanal de Montmirà, de l’Alcora.

-Mercat d’intercanvi lliure.

-Exhibició de Pilota Valenciana.

A partir de les 22 hores, CONCERT SOLIDARI amb begudes a preus populars, on els beneficis aniran destinats a AFANIAD:

-TanStuPids (en acústic)

-La A.B.S.E.N.T.A.

–El Blüe

–Zahúrda

–Infussió

–DJ Black Diamonds (Original Jamaican Sound)


DIMARTS, 21. BICICLETADA CULTURAL. A partir de les 18:15 hores a la placeta del Calvari. Marxa en bici per a conèixer el nostre patrimoni (Calvari, Mascarell, Búnquers, Ermita de Sant Xotxim i La Immaculada).

DIVENDRES, 24. RUTA CULTURAL: El modernisme als carrers cèntrics del nostre poble, amb activitats per als més menuts. A les 11 hores davant de l’Ajuntament nou.

DISSABTE, 25. TORNA-LI LA TROMPA AL XIC!: RECUPEREM ELS QUATRE CAMINS. A les 17:45 hores als Quatre Camins de Nules:

-Berenar popular i degustació de begudes de la terra.

-Jocs tradicionals.

-Xarrem! Espais de trobada per a la joventut de Nules: on estan?


Totes les activitats seran gratuïtes!

festesalternativesnules@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada