diumenge, 4 de setembre de 2011

Contra la censura de l’ajuntament

Des de l’Associació Cultural la Corretjola, com a organitzadors de les Festes Alternatives de Nules, ens hem vist obligats a suspendre bona part de la programació d’enguany, gràcies a l’estricta aplicació de la legalitat per part de l’Ajuntament de Nules. Hem posat molt d’interés, temps i il·lusió en realitzar-les, tant els organitzadors, com la gent que col·labora, i és per això que ja dúiem tot l’estiu amb el projecte, anant constantment a l’Ajuntament a reunir-nos amb els regidors oportuns per a aconseguir els permisos de cada acte que volíem realitzar. Els permisos feia setmanes que els teniem de paraula, tant del concert, com de la resta d’activitats, més que res perquè si no tenim tots els permisos per part del consistori, no se’ns anava a ocórrer gastar-nos diners en cartelería, en tríptics, en anar a repartir-ho per tots els comerços, i sobretot en confirmar als grups de música, d’animació, a les ONG, i a les paradetes de la fira d’agroecologia i artesania, entre d’altres, que sí que anaven a fer-se els actes.

        El fet que denunciem és que l’Ajuntament ha tingut més d’un mes per a posar-se en contacte amb nosaltres i explicar-nos que no podíem realitzar les Festes Alternatives, quan de fet hem tingut de paraula els permisos de cada acte des del primer moment. A quatre dies de que comencen les Festes Alternatives ens citen a l’Ajuntament l'alcalde, i tots els seus regidors, per a parlar-nos d’una nova llei d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics, en la qual hem de pagar una assegurança de responsabilitat civil per a totes les activitats des del concert fins al taller de reciclatge creatiu, com també volen que paguem per l’ocupació de la via pública. Condicions d’higiene i seguretat que pareixen anar destinades més a una empresa que a una associació sense ànim de lucre legalment constituïda. Ens resulta curiós que tant l’equip de govern com la nostra associació van conèixer aquesta llei només quatre dies abans que començaren les nostres activitats. Pensem que aquesta actitud és un acte de censura i discriminació cap al nostre col·lectiu.

        Un altre fet que ens indigna és que també se’ns ha negat un espai públic per a una activitat que anava destinada a recaptar fons per a dues ONG, quan ja teníem el permís, també de paraula, per a poder fer-la en la Casa de la Cultura. Si ens neguen un espai públic amb temps, com l’any passat, podem buscar una alternativa, i de fet l’any passat vam fer l’acte solidari a l’Institut de Nules. Tampoc entenem com pot negar-se a grups de música del poble fer el concert que teníem previst per al pròxim dimarts. És un lleig molt gran que ens han fet a nosaltres avisant-nos pocs dies abans que no el podem fer, però sobretot als grups del poble, que ni són promocionats per part del nostre consistori, ni tampoc han deixat que des de les Festes Alternatives fem un concert en la setmana de Festes de Sant Bartomeu.

       En conclusió, no creiem que l’actitud i les decisions adoptades per l’equip de govern siguen justes amb la filosofia de les Festes Alternatives. Des de les Festes Alternatives només hem rebut ajudes dels comerços del poble i dels nostres col·laboradors, als quals al no poder realitzar bona part dels actes els haurem de tornar els diners. Veiem tot açò com una excusa per criminalitzar unes iniciatives que pretenen donar més color i vida a les Festes de Sant Bartomeu. Des de l’Associació Cultural la Corretjola demanem a l’Ajuntament que recapacite les seues decisions i pense si de veritat han sigut adequades, perquè per part nostra hem estat en tot moment en contacte amb ells, i teníem tots els permisos des de feia setmanes. Esperem que per a futures edicions canvie el comportament de l’Ajuntament i estiguen més oberts a col·laborar, com si que van fer en un principi.

cartell generla CENSURA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada