diumenge, 28 de juliol del 2024

EXPOSICIÓ PER LA 10a EDICIÓ DELS FAROLETS A LES CASETES OBERTES (27+28/07/2024)

Els dies 27 i 28 de juliol vam participar a la 3a edició de les Casetes Obertes amb l'Associació Platges de Nules, organitzant una exposició en commemoració per les 10 edicions de la Festa dels Farolets. L'any 2015, l'Associació Veïns de la Mar i l'Associació Cultural La Corretjola, vam recuperar una tradició que feia dècades que s'havia perdut a Nules. I la vam voler recuperar amb total senzillesa, creient que seríem un bon grup de gent, però mai arribant a la xifra de les més de 300 persones que s'hi van inscriure al sopar de la primera edició. Amb els anys, el nombre de participants ha anat creixent, com també les activitats de l'acte, afegint també a la Colla de Dimonis "El Poll" de Nules.

A l'exposició, situada a l'Avinguda de Mallorca 34, també es va realitzar un taller per a fer el farolet amb meló, gràcies a Teresa "La Barranca", i on Josep Romero i el cronista Joan Gavara també van parlar de la història i tradició dels farolets, molt arrelada fa dècades a Nules, però també a la resta del País Valencià, i que ara s'està recuperant a molts pobles i ciutats, gràcies en part a la iniciativa que vam tindre l'any 2015 la nostra associació i l'Associació Veïns de la Mar.

En definitiva, un gran èxit de participació en cadascuna de les seues edicions, que enguany hem volgut recordar amb fotografies i cartells de les 9 edicions anteriors (enguany celebrem la 10a). Agraïm també la presència de la Nules-pèdia que va enregistrar l'acte i va fer una publicació ben interessant sobre les 10 edicions. Un emotiu homenatge.