diumenge, 6 d’agost del 2023

MAR DE CULTURA I PATRIMONI - DIA MUNDIAL DEL FAR (06/08/2023)

MAR DE CULTURA I PATRIMONI

AGOST de 2023

Un any més la nostra associació va participar activament amb la organització d'una sèrie d'activitats per la defensa del patrimoni de les Platges de Nules, per la recuperació de les seues tradicions i la promoció de la cultura.

Si l'any 2020 impulsavem la creació de l'exitosa Festa de la Tomata, i ja és la 9a edició de la Festa dels Farolets, també s'organitzava la 2a edició de les Casetes Obertes.

Enguany les activitats han tingut lloc durant la setmana de festes de Sant Roc, si bé la nostra associació era partidària de no aglutinar els actes, per a donar-li més protagonisme a cadascun d'ells, com per exemple les Casestes Obertes i la Festa de la Tomata, que s'havien organitzat l'any passat a inicis de setembre.


El primer dels actes de l'extensa programació va ser el diumenge 6, a la placeta del Far, per a commemorar el Dia Mundial del Far:

La jornada que va començar a la placeta del Far amb un taller didàctic de retallables pels més menuts, va continuar amb una ruta nocturna "Un passeig vora mar. El far i els seus torrers" que va acabar fent foc vora mar com a símbol de les antigues senyals de comunicació per a la vigilància de la costa.

Un èxit de participació on els veïns i visitants de totes les edats desitjaven conèixer més sobre el Far de Nules. Amb el far com a nexe, el discurs va ser un viatge 500 anys enrere endinsant-se en la història vinculada a la vigía de la nostra costa i les figures que van ser clau per a fer-ho possible: torrers, vigies carabiners. La ruta vora mar va recrear allò que feren els nostres avantpassats, tots sols i sempre guaitant a la possible entrada de pirateria o invasions.

El far de Nules ja és part de la vida del nostre poble vora mar, una torre com la que demanaren els nostres avantpassats fa 500 anys i que per altres motius hui en dia es garantia de seguretat, protecció i connectivitat.

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada