dissabte, 7 d’octubre del 2017

CRÒNICA I FOTOGRAFIES DEL CORRELLENGUA 2017

El passat divendres vam tornar a celebrar després d'uns anys el Correllengua amb una vesprada intensa i bonica d'activitats. Enguany el Correllengua ha fet un homenatge a Lola Anglada i Sarriera (Barcelona, 1892 – Tiana, 1984), que és considerada la primera il·lustradora professional catalana. La seua obra forma part del nostre imaginari col·lectiu i és recordada sobretot pels seus contes il·lustrats, com En PeretMargarida i, especialment, El més petit de tots, exemple de la lluita per les llibertats dels pobles i símbol de la resistència antifeixista. Lola Anglada va ser una ferma defensora de la democràcia.

La vesprada va començar amb un taller de tambors realitzat al Carrer Major. Durant una hora els xiquets van aprendre a fer un tambor amb l'ajuda dels seus pares. Una vegada finalitzat el taller, els xiquets i els pares amb la flama al capdavant van recórrer els carrers del centre del poble en un ambient alegre i festiu fins a la Plaça del Mercat, allí van cantar la cançó popular Els tres tambors, en homenatge a Lola Anglada. La cançó diu així:




Si eren tres tambors
que venien de la guerra
i el més xiquet de tots
porta un ram de rosetes.
Ram, ram, ram, pataplam
porta un ram de rosetes.

La filla del bon rei
ja ha eixit a la finestra
-Tambor, el bon tambor,
si em vols dar una roseta?
Ram, ram, ram pataplam,
si em vols dar una roseta?

-Donzella, qui l'haurà
serà la meua esposa:
no us donaré el ram
que a vós no puc pretendre.
Ram, ram, ram pataplam,
que a vós no us pugui prendre.

-M'haveu de demanar
al pare i a la mare

i si diuen el si
per mi res no es pot perdre.
Ram, ram, ra, pataplam,
per mi res no es pot perdre.

Després de cantar es va llegir el manifest, es va presentar el col·lectiu feminista Rebeldia Violeta i els xiquets i xiquetes presents van poder gaudir d'una xocolatada.

Ací teniu algunes fotografies de la jornada:




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada