dijous, 14 d’abril del 2016

ENTREVISTA A SMOKING SOULS (NULES SONA)



Els pegolins Smoking Souls també estaran presents al NULES SONA aquest dissabte 16 d'abril. Estan immersos en la gira 2016 Tour Salvatge on ens presentaran el seu segon treball, Nòmades (propaganda pel fet, 2015) i el nou tema d'aquest hivern, Nit Salvatge.



De quants membres està compost el grup? I Com va sorgir?

La banda esta formada per 4 membres ( Carles, Pau, Josep i Miquel) Veu guitarra, guitarra, bateria i baix respectivament. I va sorgir l'any 2010 quan ens reunirem per portar a terme unes idees musicals que venien desenrotllant des de feia uns mesos abans amb la finalitat de crear una música en la qual ens sentirem representats.

Com definirieu l'estil del grup? De què tracten les vostres cançons?

Aquesta pregunta sempre és complicada perquè no tenim un estil totalment marcat per una etiqueta. Podríem dir que bevem de moltes fonts musicals diferents i això fa que a l'hora de compondre no ens centrem amb un sol estil. És una barreja d'estils diria jo.

Les nostres cançons parlen des de històries personals que ens passen en el dia a dia, a temes més socials o fins i tot temes d'amor. Tot amb un toc metafòric perquè la gent puga fer-se-les seues. Ens agrada jugar amb els dobles sentits de les frases.

Heu publicat dos discos fins ara: L'Espenta (autoeditat, 2013) i Nòmades (Propaganda pel fet, 2015). Quina ha sigut l'evolució del grup de L'Espenta a Nòmades?

L'evolució més significativa és la musical. Musicalment Nòmades està molt més treballat. Vàrem anar amb les idees molt més clares i vàrem fer el que ens agradaria haver millorat de l'Espenta. Personalment estem molt contents del resultat i de com a quedat el disc. Nòmades ens ha donat i segueix donant-nos coses molt bones.

2015 ha sigut un any molt intens amb molts concerts. Quin balanç féu de la gira?

2015 va ser un any molt intens per al grup. Vàrem editar el nostre segon disc Nòmades amb molt de material audiovisual tot això lligat als 47 concerts que ens va donar la gira de Nòmades 2015. El balanç no podria haver sigut més positiu per a la banda. Creguem que el treball ha de fer-se a poc a poc . Aquesta és la nostra filosofia. 2015 va ser molt satisfactori, seguim treballant.




En desembre vau estrenar el vostre nou tema, Nit Salvatge, que compta amb la col·laboració de los Chikos del Maíz, Els Catarres i Boikot, i que es va convertir en la cançó del Festivern 2015-2016. Quina està sent l'acollida de la cançó?

Aquesta cançó ha sigut molt especial per a nosaltres, ja que tinguérem l'oportunitat de presentar-la com a cançó del Festivern i la veritat és que ens va donar l'espenta per poder arribar la nostra música a més gent. L'acollida va ser més gran del que esperavem, fins a arribar a tindre quasi 90000 visites en 4 mesos. Estem molt agraïts.





Heu començat el Tour Salvatge, la gira del 2016. Hi haurà canvis en el repertori respecte a l'anterior gira? Que es trobarà la gent que vinga al NULES SONA?

Sí, hi haurà alguns canvis respecte a la gira anterior. Estem treballant molt millor els arranjaments i la manera d'encarar el directe perquè siga una mica més dinàmic.

La gent que vinga al Nules Sona es trobarà amb una selecció de temes que tocarem amb molta estima i amb totes les ganes perquè tant el públic com nosaltres pugam gaudir de la música.

Enguany complireu 5 anys com a banda. Per a celebrar-ho heu llançat una campanya animant als vostres seguidors a gravar-se sols o acompanyats cantant una de les cançons del vostre disc. Com ha sorgit aquesta iniciativa? A banda del videoclip, hi haurà alguna sorpresa més amb la qual celebrareu els 5 anys com a banda?

Vam pensar fer un projecte participatiu on poguera col·laborar qui vulguera per matisar i recordar que sense el public nosaltres potser no estaríem tocant amb aquesta banda. Pensarem que era una manera bonica de celebrar el 5 aniversari fent partícip al nostre public que és el que ens fa seguir endavant.

Borriana i la Vall d'Uixó són les últimes poblacions que heu visitat de les comarques del nord fins aquest moment. El dissabte tornareu a les comarques del nord visitant Nules. Teniu ganes?

Sí, no és la primera vegada que toquem per les comarques del nord. I la veritat és que a poc vegem com la nostra música va arribant a més gent. Sempre ens han tractat bé i aquesta vegada anem amb ganes de retrobar-nos de nou amb la gent de Nules.

Que penseu del bon moment que està travessant la música feta en valencià?

Pensem que encara que potser visca el seu millor moment, encara queda molt per fer. Ens agradaria poder tindre una escena on hi hagueren molts més estils amb resposta del public i que el sector és professionalitzara com ho fan en altres llocs d'Europa, que per això tenim molts artistes amb molta qualitat que pensem que els hem de cuidar.




Amb quins grups internacionals vos agradaria compartir escenari? I amb quins grups valencians?

Internacionals doncs és difícil escollir un. Però per dir un pot ser ara mateixa i ja per dir, diríem Biffy Clyro o Manchester Orchestra. I valencians, doncs és un plaer compartir amb qualsevol que estime el que fa i treballe amb bones cançons siga l'estil que siga. Tardor, Mai Mai, Auxili... i molts més que estan treballant molt bé.

Objectius del 2016

Tocar, compondre i gravar. En aquest ordre.


Jose Navarro
Josep Romero




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada